Ligue 1
12

Monaco pobijedio Toulouse i ostao na liderskoj poziciji

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Lider francuskog prvenstva i polufinaliste Lige prvaka ekipa Monaca pobijedila je u okviru 35. kola Ligue 1 Toulouse rezultatom 3:1. Na taj način ostali su na vrhu tabele.

Nakon visokog poraza od PSG-a u nacionalnom kupu od 5:0, Kneževi su imali obavezu da poprave dojam. Igrao se 7. minut kada je Mendy imao dobru priliku za domaće, ali je izblokiran u presudnom trenutku.

U 26. minuti u dobroj prilici našao se Silva. Šutirao je iz dobre pozicije, ali je golman gostiju sjajnom intervencijom spasio siguran pogodak. Do kraja prvog dijela domaći su diktirali tempo, ali su mreže mirovala.

U nastavku gosti dolaze u vodstvo u 46. minuti. Toivonen pogađa mrežu domaćih za 0:1. To je probudilo domaće silovito nastavljaju napadati.Samo tri minute poslije Glik matira Lafonta za 1:1.

U 53. minuti Toivonen ponovo testira Subašića koji brani njegov udarac. Monaco je stigao do vodstva u 64. minuti kada je Mbappe bio precizan za 2:1. Igrao se 76. minut kada je Lemar zakucao loptu u mrežu za 3:1 što je bio konačan rezultat ovog meča.

Izuzetno važna pobjeda Monaca u borbi za naslov prvaka. Sada imaju 83 boda, tri više od drugoplasiranog PSG-a, dok je Toulouse jedanaesti sa 42 skupljena boda.