Ligue 1
11

Monaco bez milosti prema Guingampu, Ranierijev Nantes upisao novu pobjedu

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Monaca upisala je uvjerljivu pobjedu protiv Guingampa na domaćem terenu rezultatom 6:0, dok je Nantes predvođen Claudiom Ranierijem upisao sedmu pobjedu u ovoj sezoni.

Kneževi su u vodstvo stigli u 10. minuti kada Carrillo postiže gol za 1:0, da bi već u 27. minuti golom Traorea domaća ekipa povela rezultatom 2:0.

Do poluvremena su domaći igrači postigli još dva pogotka, prvi preko Keite u 36. minuti i drugi preko Fabinha koji je s bijele tačke bio siguran i doveo Monaco u vodstvo od 4:0. Iako su imali sigurnu prednost, domaći igrači se nisu zaustavili na tome, pa su preko Traorea i Carrilla koji su postigli svoje druge golove u 76. i 78. minuti stigli do velike pobjede od 6:0.

Nantes koji s klupe predvodi Claudio Ranieri slavio je na domaćem terenu protiv Toulousea rezultatom 2:1 i tako upisao sedmu pobjedu u sezoni kojom je stigao na treću poziciju na tabeli.

Domaći su u vodstvo stigli u 16. minuti kada Thomasson postiže gol za 1:1, da bi gosti u 60. minuti poravnali rezultat preko Blina. Konačnih 2:1 za novu veliku pobjedu Nantesa postavio je Sala u 67. minuti susreta.

Ostali rezultati:

Montpellier - Amiens 1:1

Troyes - Strasbourg 3:0