Nestvaran rezultat
22

Molili sudiju da prekine utakmicu na poluvremenu: Jeste li ikad vidjeli pobjedu od 40 razlike u nogometu?

E. B.
Foto: Nestor Vega/Marca
Foto: Nestor Vega/Marca
Nogometna utakmica u Španiji između ekipa mlađih kategorija UD Gijon Industriala i Club Marino de Luanca izazvala je brojne reakcije u toj zemlji.

Naime, pioniri Gijon Industriala su slavili nevjerovatnim rezultatom 41:1!

O ovoj utakmici je pisala i ugledna Marca, a u tekstu se navodi da je Gijon igrao "pod kočnicom", te da ni igrači ni njihov trener nisu uživali u utakmici.

Igrači Gijona u pojedinim momentima odbijali i preći centar.

"Bila je ovo utakmica koju nisam želio da odigramo. Rotirali smo, svi su igrali, ali ja nisam želio da igramo", rekao je trener Gijona.

Inače, utakmica u mlađim kategorijama traje 80 minuta, a poslije prvog poluvremena rezultat je bio 17:0.

Kako prenosi Marca, treneri ekipa su zamolili sudiju da prekine utakmicu već na poluvremenu.

"Ne može, morate igrati 80 minuta", bio je kratak odgovor sudije.

Nakon samo nekoliko minuta u drugom poluvremenu igrači Gijona su postigli čak osam golova, kada je i kapiten ekipe od sudije zatražio prekid utakmice, no i to je bilo uzalud.

Ono što je zanimljivo je da je rezultat u Nogometnom savezu Asturije, pod čijom je ingerencijom liga u kojoj igraju Gijon Industrial i Club Marino de Luanco, službeno upisan kao 6:1.

Naime, maksimalna pobjeda koja se službeno upisuje je pet golova razlike. Tako je Club Marino de Luanco u ovoj sezoni u 19 utakmica službeno primio 100 golova, no stvarno stanje je da su primili 366.

Marino de Luanco dolazi iz malog mjesta sa samo 5.000 stanovnika, a i njihov trener je bio razočaran.

"Trudimo se da ohrabrimo djecu koliko god možemo, ali gubimo iz sedmice u sedmicu. To je demorališuće. Međutim, oni nastavljaju da dolaze na treninge sa entuzijazmom, ali imaju osjećaj da će šta god da urade, rezultati ostati isti", poručio je trener ekipe iz Luanca.