Vicente del Bosque
0

"Moji igrači ne smiju misliti da su kraljevi"

Totalsport
Vicente del Bosque (Foto: AP)
Vicente del Bosque (Foto: AP)
Španska nogometna reprezentacija, aktuelni prvaci svijeta, otputovali su u Buenos Aires gdje će u utorak (22 sata po našem vremenu) igrati prijateljski ogled protiv Argentine.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici sigurno će ovih devedeset minuta zaintrigrati svakoga, a uoči meča je selektor Španaca Vicente del Bosque govorio:

"Činjenica je da smo svjetski prvaci, no ono na čemu moramo najviše raditi u ovom trenutku jest izbijanje iz glave pomisli da smo nedodirljivi, da smo nogometni kraljevi svijeta. Svaka nova utakmica je novo dokazivanje. Svjetsko prvenstvo je završilo, a pred nama su nova takmičenja", rekao je Del Bosque i nastavio: "Imamo sjajnu generaciju nogometaša, no mislim da sada dolazimo do uspjeha jer je prije toga napravljena sjajna baza. To nam omogućava da dalje grabimo prema uspjesima. Samo se ne smijemom uljuljati i biti opijeni svim dobrim rezultatima."

Del Bosque je sretan uoči utakmice s Argentinom: "Gledao sam njihovu utakmicu protiv Irske i igrali su drugačije nego li na Svjetskom prvenstvu. Mi i Argentina smo po mnogo čemu, nogometno, slični. Igraju isto kao i mi, a mislim i da su kvalitativno slični nama. Bit će predivna utakmica."