Pep Guardiola
0

"Moje vrijeme u Barceloni se bliži kraju"

Totalsport
Josep Guardiola
Josep Guardiola
Trener nogometaša Barcelone Pep Guardiola u intervjuu za talijansku državnu televiziju RAI istaknuo je kako bi na kraju sljedeće sezone mogao napustiti kormilo katalonskog kluba.

Guardiola je vrlo uspješan na klupi Barcelone. U protekle dvije sezone je dva puta bio prvak Španske, a 2009. godine je osvojio i Ligu prvaka. No, nije se odlučio vezati na klub na duže vrijeme, potpisujući uvijek samo jednogodišnje produženje.

"Mislim da se moje vrijeme u Barceloni bliži kraju. Sretan sam ovdje, ali u klubu kao što je ovaj ne možete planirati dugoročnu budućnost. Sljedeća sezona bit će moja četvrta u Barceloni. Klub takve veličine mora imati puno hrabrosti tako dugo držati istog trenera. Znate, igrači se s vremenom zasite trenera, kao i obratno", izjavio je 40-godišnji Guardiola.

S obzirom da je ovaj intervju objavljen 1. aprila, mnogi su pomislili kako se radi o šali koja ide uz taj datum, no, RAI je podvukao kako je intervju pravi i nije šaljivih tonova.

Guardiola je na klupi Barcelone naslijedio Holanđanina Franka Rijkaarda 2008. godine. U februaru je produžio svoj ugovor do juna 2012. godine. S Messijem i društvom je dosada osvojio osam od mogućih 10 trofeja.