Legenda Redsa
0

Mohamed Salah prekinuo glasine i otkrio da li će igrati u Liverpoolu i iduće sezone

E. B.
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Navijači Liverpoola su u strahu od odlaska najboljeg igrača ekipe Mohameda Salaha ovog ljeta, a sada se oglasio i Egipćanin i otklonio svaku sumnju o svojoj sudbini na Anfieldu.

Egipćanin se nedavno žestoko posvađao s menadžerom Liverpoola prilikom ulaska u igru tokom utakmice s West Hamom. Jürgen Klopp ga je uveo u igru tek u 79. minuti susreta umjesto Luisa Diaza što se Salahu očigledno nije dopalo pa su se on i njemački trener posvađali.

Nakon utakmice Salah je poručio novinarima da će "biti vatre ukoliko progovori", te su svi navijači Liverpoola pomislili da je njegova avantura na Anfieldu završena.

Klopp je kasnije smirivao strasti i poručio da su njih dvojica izgladili odnose, no navijači Liverpoola su sve do jučer bili skeptični kada je u pitanju Salahova sudbina.

Salah, koji će narednog mjeseca proslaviti 32. rođendan, je odlučio stati u kraj svim glasinama, te je poručio da ostaje u Liverpoolu i naredne sezone.

"Znamo da se samo trofeji pikaju i uradit ćemo sve da ih sljedeće sezone osvojimo. Naši navijači to zaslužuju i pakleno ćemo se boriti za njih", poručio je Salah.

Salah je u Liverpool stigao u ljeto 2017. godine iz Rome i u 349 utakmica je postigao 211 golova uz 89 asistencija. Aktuelni ugovor mu važi do kraja sljedeće sezone.