Nogomet
7

Moguć odlazak Medunjanina iz Deportiva, igrač ne želi mijenjati sredinu

Klix.ba
Status bh. reprezentativca Harisa Medunjanina u španskom Deportivu još uvijek nije definisan. Kako navode tamošnji mediji, moguć je i njegov odlazak sa Riazora.

Veznjak španskog prvoligaša izrazio je svoju želju za ostankom u Deportivu te kazao da mu još niko nije rekao da traži drugu ekipu.

"Vjerujem da trener želi da ostanem, ali ako ne želi, reći će mi ovih dana", kazao je bh. reprezentativac koji se pripremama Deportiva priključio protekle sedmice.

Medunjanin je na današnjoj konferenciji za medije kazao da ima ugovor sa Deportivom do 2017. te dodao da je rok za transfere do 31. augusta.

"Svi znamo da se u nogometu sve može desiti iako ja imam još dvije godine ugovora i želim ostati. Za mene je vrlo bitno igrati ove godine jer imam mogućnost da idem sa reprezentacijom BiH na Evropsko prvenstvo i, ukoliko ne budem igrao, mogu izgubiti mjesto u reprezentaciji", poručio je Medunjanin.

Iako na stolu ima nekoliko ponuda, Medunjanin je odbio mogući transfer.

"Ukoliko nije bolji klub od Deportiva, ostajem ovdje. Ne želim mijenjati Primeru za neku drugu ligu jer je španska liga jedna od najboljih na svijetu.

Medunjanin je u prvom dijelu protekle sezone bio standardan igrač u timu sa Riaziora, ali je u drugom dijelu rijetko igrao. Ipak, jedan je od najzaslužnijih igrača za ostanak Deportiva u Primeri jer je na Nou Campu u posljednjoj utakmici prvenstva bio jedan od najboljih igrača.