Nogomet
0

Moguć obrat u slučaju Valbuena: Benzema htio dati novac ucjenjivačima?

Anadolija
Valbuena i Benzema
Valbuena i Benzema
Karim Benzema, francuski reprezentativac i napadač Reala iz Madrida, navodno je htio pomoći kolegi iz reprezentacije Mathieu Valbueni i platiti 150 hiljada eura ucjenjivačima, tvrdi španski list "OK Diario". 

Francuski sportski portal Sport 1 je potvrdio kako su u posjedu transkripta koji pokazuje kako je Benzema pokušao ucijeniti Valbuenu.

Španski list "OK Diario" tvrdi suprotno. Kako navode, Benzema je pokušavao pomoći saigraču iz reprezentacije tako što je ponudio 150 hiljada eura osoba koje su Valbuenu ucjenjivale zbog snimke seksa.

Ovaj list navodi kako Benzema nikada nije vršio pritisak na prijatelja, već ga je upozorio na opasnost situacije u kojoj se nalazi. Također je bio spreman i da ponudi novac kako bi riješio slučaj. 

Novinar ovog lista je napisao kako je Benzema prije tri sedmice na društvene mreže postavio fotografiju s Valbuenom na kojem slave pogodak uz komentar "kleveta je oružje zavidnih".

Na zvaničnoj Facebook stranici igrača Olimpiqua iz Lyona je, uprkos spekulacijama, fotografija na kojoj je s Benzemom. 

Nakon svjedočenja na francuskom sudu, Benzema se vratio treninzima svog kluba i mogao bi biti spreman za El Clasico u subotu. 

Real je podržao svog napadača i uvjeren je u njegovu nevinost.