Filippo Inzaghi
0

"Mogu prestići Müllera, Van Bastena i Baggia"

Totalsport
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi
Jednogodišnje produženje saradnje potpisali su u petak nogometni klub Milan i dugogodišnji napadač te ekipe Filippo Inzaghi.

Nogometaš koji će u avgustu napuniti 37 godina u klubu je od 2001. godine, što znači da će odigrati svoju desetu sezonu u crveno-crnom dresu.

"Jednostavno ne mogu zamisliti proslavu golova ni u jednom drugom dresu. Na produženje sam pristao samo zato što smatram da svojom igrom i dalje mogu pridonositi dobrobiti tima", objasnio je Inzaghi zbog čega ostaje među "rossonerima", a potom i nabrojao lične ciljeve:

"Ja ću biti taj koji će odlučiti kada je vrijeme za penziju. Potreban mi je jedan pogodak da budem najbolji strijelac svih vremena u evropskim takmičenjima, tri da se izjednačim s Marcom van Bastenom u dresu Milana, a još sedam da stignem Roberta Baggia na listi najboljih talijanskih strijelaca. Mislim da sljedeće sezone mogu do tog hat-tricka.

Gerd Müller postigao je 68 golova u evropskim utakmicama, Inzaghi je na jednom manje, s time da ih je 48 postigao u Ligi prvaka. Na listi najboljih Milanovih strijelaca lovi šesto mjesto i Van Bastenova 124 postignuta gola, a učinak Baggia o kojem zbori, odnosi se na ukupno 292 postignuta pogotka "zlatnog repića".