Arsene Wenger
0

"Mogao sam kupiti Drogbu za samo 100.000 funti"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uoči polufinalnog ogleda FA Cupa s Chelseajem na Wembleyju menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger otkrio je kako je 2002. godine imao priliku kupiti napadača Didiera Drogbu za nevjerojatno jefitnu cijenu.

Iako Wenger slovi kao jedan od najboljih trenera za otkrivanje talenata, Drogbin talent mu je promakao. Najbolji Chelseajev napadač i jedan od najboljih svjetskih napadača je 2002. godine igrao za Le Mans, tadašnjeg francuskog drugoligaša.

  • Gledali smo Drogbu vrlo pozorno i Le Mans je njegovu vrijednost procijenio na 100.000 funti. Ali tada smo smatrali da možda ne bi bio potpuno spreman na Premier ligu. Ponekad kada gledate kvalitetnog igrača u utakmice slabokvalitetne lige, pomislite si: “Da, ima nešto, ali...” Uostalom mi smo tada imali Thierryja Henryja - rekao je Wenger za Sun i dodao:

  • Nastavili smo pratiti njegov razvoj, ali onda je iznenada prešao u Guingamp, pa klub svojih snova Marseille i tada u Chelsea. Gledaju sada unatrag jasno je da je njegovo nedovođenje bila pogreška. Ali nismo samo mi tada pogriješili. Bilo je puno sjajnih klubova koji su ga pratil.