Skinuo rukavice
100

Modrić poslao oštru poruku Ronaldu i Messiju: Nije logično i nije fer

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski kapiten Luka Modrić prokomentarisao je ponašanje Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji se nisu pojavili na dodjeli najvećih individualnih nagrada u svijetu nogometa - FIFA-inog izbora The Best i Zlatne lopte France Footballa.

"Ne mogu govoriti zašto neko nije došao na neku podjelu priznanja, to je njihov izbor. Da je logično, nije. Ispada kao da ti izbori i trofeji imaju važnost i vrijednost samo onda kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali najboljima, a ni prema nogometu i navijačima. Međutim, ponavljam, svako se ponaša onako kako on misli da treba", kazao je Modrić u intervjuu za Sportske novosti.

Iako je Messi glasao za Modrića, očito je dvojcu teško prihvatiti prvi prekid njihove dominacije.

"Gledajte, stvari su, po mom mišljenju, vrlo jednostavne. Cristiano Ronaldo i Messi dva su fenomena koja su igrački dominantna desetak godina. Iznad svih po kvalitetama. Međutim, ovdje govorimo o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati glasanja kod selektora, trenera, igrača, legendi nogometa, novinara i navijača. Ili su oni svi istovremeno u zabludi? Ukoliko ćemo glasati o kvaliteti igrača, onda jedino preostaje da odmah podjele sve trofeje za Messija i Ronalda dok god budu aktivno igrali te da se ukinu bilo kakvi izbori", poručio je Modrić.

Prvi put je za hrvatske medije prokomentarisao i sudski proces u kojem je na kraju pravomoćno oslobođen optužbi za davanje lažnog iskaza.

"Bilo mi je teško. Pogotovo me opteretio taj javni linč zbog porodice i bližnjih, koje je to jako pogodilo. Tretiralo me se gotovo kao da sam nekog ubio. Najviše me zapravo smetao taj dojam kao da se jedva dočekalo da me se javno oblati. Dok su me po svijetu hvalili istodobno me godinama u Hrvatskoj osporavaju i na to sam se navikao. Nisam međutim mogao vjerovati da će me snaći takva količina blaćenja i vrijeđanja. Gazili su me kao čovjeka. To stvarno nije bilo korektno...", rekao je Modrić.