{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Modrić oduševio govorom na tri jezika: Čast i privilegija je dobiti ovakvu nagradu

24.9.2018. u 22:25
806
85
Modrić oduševio govorom na tri jezika: Čast i privilegija je dobiti ovakvu nagradu
806
Modrić oduševio govorom na tri jezika: Čast i privilegija je dobiti ovakvu nagradu
Luka Modrić (Foto: AFP)
Najbolji nogometaš svijeta prema izboru FIFA-e Luka Modrić oduševio je govorom na večerašnjoj ceremoniji u Londonu, a on se na tri različita jezika zahvalio svima te je rekao da je velika čast i privilegija dobiti ovakvu nagradu.
Modrić se prvo obratio na engleskom jeziku rekavši kako ovu nagradu duguje saigračima i trenerima iz reprezentacije Hrvatske i Real Madrida kao i svojoj porodici.

"Velika je čast i privilegija dobiti ovakvu nagradu. Čestitam Salahu i Ronaldu na sjajnoj sezoni i siguran sam da će se i u budućnosti boriti za ovu nagradu. Ovo priznanje dugujem klupskim saigračima i onim iz reprezentacije, trenerima u Real Madridu i Zlatku Daliću. Zahvaljujem se i svojoj porodici zbog koje sam nogometaš i osoba kakva jesam", kazao je Modrić.Nakon toga, Modrić se zahvalio nogometnom uzoru Zvonimiru Bobanu koji u publici nije mogao sakriti suze.

"Želim se zahvaliti i mom nogometnom uzoru Zvonimiru Bobanu koji je predvodio našu reprezentaciju na prvom Svjetskom prvenstvu gdje smo osvojili treće mjesto. Oni su bili naša inspiracija za ostvarivanje ovog rezultata u Rusiji", kazao je Modrić na španskom jeziku.

Za kraj, Modrić je na hrvatskom jeziku pozdravio kompletnu Hrvatsku te im se zahvalio na iskrenoj podršci koju su imali.

"Želio bih pozdraviti moju Hrvatsku, imali smo sjajno ljeto i hvala vam na iskrenoj podršci. Šaljem vam iskrene pozdrave", kazao je Modrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: