Kapiten Vatrenih
170

Modrić: Ne možemo bez drame, ali smo zasluženo u četvrtfinalu SP-a

Piše: D. B.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Hrvatske je nakon dramatične utakmice i izvođenja jedanaesteraca eliminisala Dansku te se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon susreta se oglasio kapiten Luka Modrić.

"Bilo je jako teško igrati, bila je sparina, teško smo trčali i kretali se, ali smo izdržali do kraja. Mogli smo sve riješiti prije penala, ali eto, ne možemo valjda bez dodatne drame. Hvala Bogu, ovaj put nam se vratilo. Kad se sve sagleda, zasluženo smo u četvrtfinalu", izjavio je Modrić.

Promašeni penal tokom utakmice ga nije previše omeo.

"Teško mi je bilo, ali sam ostao pribran. Bio sam siguran da ću postići gol, gledao sam cijelo jutro kako njihov golman brani penale i opet sam onako šutirao. To više neću sigurno uraditi. Srećom, poslije smo dali golove, a Subašić je fenomenalno odbranio tri penala. Presretni smo, ovo je veliki uspjeh te se nadamo da neće ostati na ovome, da možemo dalje", rekao je kapiten Vatrenih.

Pobjeda nad Danskom mnogo znači.

"Ovo je utakmica generacije, veliki ispit koji dugo nismo položili. Znali smo da je ovo biti ili ne biti za nas. Na kraju je bilo i prošlo je na najbolji mogući način", istakao je Modrić.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina SP-a Rusije, koja je također nakon izvođenja jedanaesteraca u osmini finala eliminisala Španiju.

"Čeka nas težak protivnik, domaćin koji se pokazao protiv Španije. Čeka nas teška utakmica kao i ova protiv Danske", završio je Modrić.