Velike ambicije
18

Modrić: Naš je san ponoviti Francusku 1998.

Klix.ba
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska će večeras (1:30) igrati prijateljsku utakmicu protiv Perua, a na konferenciji za novinare govorio je kapiten selekcije Luka Modrić.

"Peruance krase izražena borbenost, trka i kompaktnost, a imaju i nekoliko opasnih pojedinaca. Farfan je u dobroj formi, Guerrera smatram možda i njihovim najboljim igračem. Sviđa mi se Peru, zajedništvo mu je vjerojatno najveća snaga. Čeka nas stoga muška utakmica protiv sastava koji prezentira južnoamerički nogomet u vrlo dobrom svjetlu", rekao je Modrić pa dodao:

"Sigurno će nam to biti dobra priprema za Argentinu na SP-u, koja ima još i bolje pojedince. Bit će nam to kvalitetna provjera i nadam se dobroj utakmici i dobrom rezultatu, da ćemo ispuniti zahtjeve selektora kao u prijašnjim utakmicama. Poštujemo Peru, kao i svakog drugog suparnika, no pobijediti želimo u svakoj utakmici, premda ne osjećamo pritisak. Važno nam je pružiti dobru partiju, a uspijemo li pritom pobijediti, bit će savršeno", rekao je Modrić, prenosi Večernji list.

O dometima Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Modrić kaže:

"Naš je san ponoviti Francusku 1998., a cilj nam je prije svega proći vrlo zahtjevnu grupu. Ići ćemo korak po korak, nećemo razmišljati previše unaprijed. Sazrijeli smo kao ekipa, a i nas krasi zajedništvo. U Francuskoj 1998. bila je bolja atmosfera oko reprezentacije, no u posljednjim su utakmicama navijači stali iza nas, i ta nam podrška treba. Svi zajedno možemo postići uspjeh, iskusniji smo i snažniji nego prije četiri godine", istakao je vezni igrač Real Madrida.