Pozadina nesuglasica
28

Modrić i Mandžukić više od tri godine nisu razgovarali, a razlog je samo jedna rečenica

D. P.
Pomirenje se dogodilo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (Foto: Twitter)
Pomirenje se dogodilo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (Foto: Twitter)
Nakon što je Mario Mandžukić završio bogatu karijeru, španska Marca je naglasila podatak da hrvatski napadač nije razgovarao sa saigračem Lukom Modrićem više od tri godine zbog jedne rečenice.

Ispraćajući Mandžukića u penziju, Marca je podsjetila na dio autobiografije Luke Modrića u kojem je nogometaš Reala objasnio zbog čega nije razgovarao s kolegom iz reprezentacije.

"Igrali smo dugo u reprezentaciji. Na gostovanju na Islandu zaustavio sam Marija ispred lifta i rekao sam mu 'Hajde, Mario, idemo jako danas', kako se igrači često bodre prije utakmica", napisao je Modrić u autobiografiji.

Vezistu Reala pogodilo je ono što mu je Mandžukić uzvratio u tom trenutku.

[TWITTER]1435051395783200768[/TWITTER]

"Ti gledaj na sebe, pusti mene na miru', rekao mi je Mandžukić i tako me iznenadio reakcijom. Uvijek smo bili u dobrim odnosima i konstantno smo bili u kontaktu. Ipak, tada je nastala šutnja, odnos je ohladio", rekao je Modrić.

Dugogodišnji nogometaš madridskog Reala otkrio je i da su dvojica hrvatskih reprezentativaca ponovo uspostavili kontakt više od tri godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada je Modrić napravio prvi "korak" i tu je dvojac izgladio odnose.