Veliko pojačanje
108

Mnogobrojni navijači Trabzona dočekali Višću i euforično mu poželjeli dobrodošlicu u klub

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bh. nogometaš Edin Višća jutros je stigao u Trabzon, a među pristalicama ovog turskog velikana, kojih je bilo nekoliko stotina na dočeku, vladala je velika euforija.
Navijači Trabzonspora, trenutnog lidera u turskoj Superliig, rano jutros su se počeli okupljati na aerodromu i nisu prestali navijati te skandirati iskusnom bh. nogometašu koji je jučer zvanično pojačao redove ovog kluba.

Kada se Višća pojavio na vratima izazvao je veliko oduševljenje navijača ovog kluba, a nema sumnje da će on biti veliko pojačanje za Trabzonspor koji je sada jači za jednog od najboljih igrača turskog prvenstva već godinama.

Višća je, nakon odlaska iz Željezničara, čak 11 godina nosio dres Bašakšehira s mnogo uspjeha. U redovima istanbulskog kluba stekao je status klupske legende i tu je osvojio titulu prvaka Turske.

Kako je bivši bh. reprezentativac imao ugovor do 2025. godine s Bašakšehirom, tako je Trabzon morao platiti obeštećenje za njega. Riječ je o iznosu od 3,5 miliona eura, koliko je lider izdvojio za Višćino dovođenje.