Jučer potpisao
63

Mnogi se pitaju otkud u Liverpoolu: Senzacionalan video pokazuje da će Škot biti pojačanje

D. P.
Ramsay je potpisao na pet godina (Foto: Liverpool FC)
Ramsay je potpisao na pet godina (Foto: Liverpool FC)
Nakon Fabia Carvalha i Darwina Nuneza, Liverpool je jučer doveo treće ljetno pojačanje, a riječ je o mladom Škotu Calvinu Ramsayu čiji je transfer izazvao brojne diskusije na Otoku.

Ramsay (18) je jučer zvanično postao novi član Liverpoola, a u pitnaju je nogometaš koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u škotskom Aberdeenu gdje je odigrao više od 30 utakmica, što je rijetkost za tako mladog nogometaša u prvoj profesionalnoj sezoni.

Mnogi su se pitali otkud on u Liverpoolu i kako ga je viceprvak Evrope pronašao. Odgovor se krije u velikom potencijalu kojeg je pokazao na samom startu karijere.

Glavne odlike ovog mladog desnog beka su prodornost, čitanje protivničkih napada i veliki broj asistencija koje su plod odličnih akcija po strani.

[TWITTER]1537423406748119040[/TWITTER]

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi s koliko raskošnog talenta Ramsay nastupa. Tu su sjajni golovi i asistencije, ali i intervencije s gol-linije te lijepi prodori i potezi.

Inače, Liverpool ga je doveo za 5,3 miliona eura i bit će veliko pojačanje po desnoj strani kao dopuna za Trenta Alexander-Arnolda. Uz jednog od najboljih bekova današnjice, mladi Ramsay bi mogao stasati u novu zvijezdu evropskog nogometa.