Suprugine instrukcije
10

Müller objasnio razliku između Kovača i Flicka kroz primjer odlaska u prodavnicu

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Njemački nogometaš Thomas Müller na specifičan način objavnio je razliku između bivšeg trener Bayerna Nike Kovača i trenutnog trenera Hans-Dietera Flicka.

Bayern je pod vodstvom Nike Kovača imao puno problema u igri i uprava ovog njemačkog kluba odlučila se početkom ove sezone zahvaliti hrvatskom stručnjaku, a na njegovo mjesto stigao je Flick koji je odmah preporodio bavarskog giganta.

Tako je Bayern već u narednim utakmicama pokazao potpuno drugo lice, navijači su bili zadovoljni zbog odlaska Kovača, a nekoliko mjeseci nakon toga napadač njemačkog kluba Thomas Müller objasnio je razliku između dva trenera te je bio vrlo brutalan prema Kovaču.

"Ako vas žena pošalje u prodavnicu s instrukcijama, onda tačno znate šta trebate napraviti i kupiti. Ali, ako vam ona ne kaže tačne instrukcije, stojite ispred polica i postoji velik rizik da večera neće biti dobra", uporedio je metaforički Bayernove trenere ove sezone Thomas Müller.

Bayern se trenutno nalazi na trećoj poziciji Bundeslige sa 33 osvojena boda, četiri manje od Leipziga koji je na prvom mjestu i dva manje od drugoplasirane Borussije M'gladbach. Borussia Dortmund ima 30 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu.