Nogomet
22

Mladost želi savladati Travnik i čekirati kartu za ligu 12

Klix.ba
(Foto: FK Mladost DK)
Nakon dvije pobjede protiv direktnih konkurenata u borbi za opstanak (Olimpik i Drina) Mladost DK sa puno optimizma dočekuje susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će ugostiti ekipu Travnika koja još uvijek ima teoretske šanse da izbori opstanak u društvu najboljih.

Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili šef stručnog štaba i menadžer kluba, Ibro Rahimić i igrači Aladin Isaković i Senad Karahmet.

"Nakon dvije utakmice u kojima smo slavili, želimo nastaviti naš niz i savladati Travnik te tako tri kola prije kraja prvenstva obezbjediti opstanak. Moji igrači su u uzlaznoj formi i igraju sjajno i vjerujem da će sve moje zamisli na terenu sprovesti u djelo i da ćemo slaviti protiv Travničana. Ovom prilikom pozivam naše navijače da proslavimo opstanak u Premijer ligi", rekao je na press konferenciji šef stručnog štaba i menadžer Mladosti Ibro Rahimić.

Optimizam vlada i među igračima Mladosti, a izjave pred susret sa Vezirima dali su kapiten Aladin Isaković i lijevi bočni Senad Karahmet.

"Iako smo odradili sjajan posao u posljednje dvije utakmice, upozorio bih da i u ovom susretu moramo biti maksimalno fokusirani i dati 100% svojih mogućnosti, jer je Travnik veoma neugodan protivnik. Poznajem njihov mentalitet jer sam igrao gore godinu dana. U posljednjem susretu sa Veležom postigli su sedam golova. Sedam golova je mnogo da postignete i na treninigu, a trebamo imati u vidu da je Velež mnoge ekipe u ovoj polusezoni namučio pa tako i nas. Cijelu proteklu sedmicu smo radili jako dobro i ukoliko svoju energiju prenesemo na teren u susretu sa Travnikom vjerujem da ćemo na kraju slaviti zajedno sa našim navijačima jer nam i jeste mjesto da budemo među 12 najboljih ekipa BIH naredne godine",rekao je kapiten Mladosti, Aladin Isaković.

''U susretu protiv Travnika u obzir dolazi samo pobjeda, jer želimo konačno da se riješimo pritiska. Kući igramo jako dobro, posebno u utakmicama u kojima smo pod pritiskom. Vjerujem da ćemo zajedno sa navijačima slaviti jer zaista smo zaslužili da i naredne sezone budemo dio elite", rekao je u svom obraćanju defanzivac Mladosti, Senad Karahmet.

Susret između Mladosti i Travnika igra se u subotu 30. aprila 2016. godine u 17 sati. Meč će suditi Dragan Skakić iz Gradiške sa pomoćnicima Arnelom Novalićem iz Doboja i Mirzom Čehajom iz Goražda. Četvrti sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva. Za delegata ovog susreta imenovan je Goran Skoko iz Ljubuškog, dok će posmatrač suđenja biti Salem Prolić iz Sarajeva.