Premijer liga
13

Mladost u odličnoj formi dočekuje poljuljano Sarajevo, Čelik protiv Radnika

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U 4. kolu BHT Premijer lige Mladost Doboj-Kakanj na svom terenu igra protiv Sarajeva, Čelik protiv Radnika iz Bijeljine na Bilinom Polju traži prvu pobjedu u ovoj sezoni, dok GOŠK u Gabeli dočekuje Široki Brijeg.

Mladost je jedina ekipa u ligi koja ima stopostotan učinak i sada joj u goste dolazi poljuljano Sarajevo koje je već skupilo dva poraza.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja pod vodstvom Edisa Mulalića primila je samo jedan gol u dosadašnjem dijelu prvenstva, a pobjede je upisala protiv Viteza (1:0) i Željezničara (2:1) kod kuće te protiv Borca (1:0) u gostima.

Navedeni rezultati ukazuju da se radi o ekipi koja ima sjajnu formu i koja na krilima ove forme može napraviti ogromne probleme i Sarajevu.

Bordo tim je već u velikoj krizi. Mehmed Janjoš je podnio ostavku nakon domaćeg poraza od Zrinjskog na Koševu u 1. kolu, a zamijenio ga je njegov pomoćnik Senad Repuh koji je najprije slavio u gostima protiv Čelika (2:0) nakon čega je kod kuće razočarao porazom od GOŠK-a (1:0).

Situacija u Sarajevu je izuzetno turbulentna, jer u slučaju da ni danas ne pobijede, to bi značilo da je ekipa u prva četiri kola izgubila minimalno osam od mogućih 12 bodova i kao takva bi dočekala Željezničar na Koševu u narednom kolu.

Široki Brijeg je u prva tri kola upisao dvije pobjede i jedan poraz uz gol-razliku 6:1. Kod kuće je savladao Slobodu (2:0) i Čelik (4:0) te u gostima izgubio od Zrinjskog (1:0). Taj jedini gol koji je ekipa Gorana Sablića primila stigao je nakon penala od akteulnog prvaka države što znači da su Širokobriježani izuzetno dobro otvorili sezonu.

GOŠK će igrati dodatno motiviran zbog velike senzacije koju su priredili na Koševu u prošlom kolu. Slaven Musa i njegovi igrači će pokušati napraviti nešto slično i protiv aktuelnog osvajača Kupa BiH. Osim pobjede na Koševu, GOŠK ima dva poraza u ovoj sezoni.

Bez ijednog pogotka i bez bodova s gol-razlikom 0:8 na dnu tabele leži Čelik koji će u 4. kolu na Bilinom Polju tražiti prve bodove i golove u ovoj sezoni, a dolazi mu Radnik iz Bijeljine.

Radnik je opasan protivnik pogotovo kada se u obzir uzme podatak da je tim iz Bijeljine do sada neporažen pri čemu je uzeo tri boda Slobodi u Tuzli i Zrinjskom kod kuće. Forma je neupitna.

Čelik će u ovom kolu biti jači za Fenana Salčinovića, a trener Kemal Hafizović je najavio otkaz u slučaju poraza od izabranika Mladena Žižovića.

"Ja sve znam o Radniku i oni su u top pet. Pojačali su ekipu, obavili pripreme i imaju širok izbor igrača. Jak su klub, ali i mi smo puno jači nego što smo bili u odnosu na prvu utakmicu. Fenan Salčinović nam se vraća u tim kao osvježenje i s njegovim maksimumom vjerujem da ćemo krenuti", kazao je Hafizović.

Raspored i satnica:

Čelik - Radnik Bijeljina 16:30 sati (BHRT) Mladost Doboj-Kakanj - Sarajevo 17:30 sati (Moja TV) GOŠK Gabela - Široki Brijeg 17:30 sati

Tabela: