Premijer liga BiH
163

Mladost razbila Čelik i pokvarila 30. rođendan Robijaša, Zeničani opet misle o opstanku

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipa Mladosti razbila je Čelik u posljednjem meču subotnjeg programa 18. kola Premijer lige BiH na stadionu Bilino Polje, a konačni rezultat glasio je 3:0 za ekipu iz Doboj-Kaknja.

Prvih 15 minuta proteklo je u ispitivanju snaga, igralo se oprezno, ali i čvrsto i s jedne i s druge strane. Prvu priliku bilježimo u 17. minuti, Mladost je bila opasna, ali udarac Atajića brani Ružić.

Uslijedio je period od novih 15 minuta u kojima nije bilo prilika, da bi u 30. minuti domaći navijači, popularni Robijaši, paljenjem baklji proslavili 30. rođendan. Odmah nakon toga, Čelik je imao prvu priliku, šutirao je Jurina, ali Velić odlično brani.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Bojo je imao posljednju priliku u prvom poluvremenu u 45. minuti, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Mladost je opet prva zaprijetila u nastavku, šutirao je Mujagić s nekih 20 metara s desne strane, ali je Ružić odbranio, da bi u 51. minuti gosti iz Doboj-Kaknja stigli u vodstvo. Hreljić je prebacio centaršut iz kornera na drugu stativu, a na pravom mjestu bio je Isaković koji protiv bivšeg kluba postiže pogodak za 1:0.

Igra Čelika se nakon toga raspala, Mladost je bila puno bolji protivnik, a novi pogodak postižu u 74. minuti kada Welbeck lijepo pogađa za 2:0 i time faktički otklanja pitanje pobjednika. Konačnih 3:0 postavio je također bivši igrač Čelika, Nemanja Anđušić, koji je pogodio u 90. minuti.

Čelik je nakon ovog poraza došao u veoma tešku situaciju s obzirom na to da ih u sljedećem kolu očekuje gostovanje Sarajevu, dok je Mladost i petu utakmicu u nizu, odnosno od debakla upravo protiv Sarajeva, iz meča izašla kao neporažena.