Premijer liga
8

Mladost protiv Čelika traži tri boda za prekid niza od tri utakmice bez pobjede

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 10. kola BHT Premijer lige Mladost Doboj-Kakanj na svom terenu dočekuje Čelik i nada se da će prekinuti niz od tri ligaške utakmice bez pobjede. Utakmica na MGM Farm Areni počinje u 16:00 sati.

Mladost je u posljednja tri kola upisala gostujuće poraze od Krupe i Zrinjskog te domaći remi protiv Slobode. U međuvremenu je u Kupu Bosne i Hercegovine nakon penala izbacila Sarajevo, što je, na neki način, bio jedini pozitivan rezultat za tim Edisa Mulalića u septembru.

Mulalić u ovom meču neće sjediti na klupi svog tima pošto je suspendovan nakon isključenja u prethodnom kolu kada je Mladost gostovala Zrinjskom. Osim trenera, ekipi Mladosti u susretu protiv Čelika nedostajat će i Amer Hiroš koji je sakupio tri žuta kartona, a neće biti ni povrijeđenog Adnana Zahirovića.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je odlično otvorila prvenstvo i nakon prva četiri kola imala je tri pobjede i remi, ali je u posljednjih pet kola stigla upisati tri poraza, remi i pobjedu te se sada nalazi na sedmom mjestu tabele s 14 osvojenih bodova.

Čelik je u prethodnom kolu slavio pobjedu protiv GOŠK-a na domaćem terenu, a tu utakmicu je vodio Elvedin Beganović koji se vratio na klupu zeničkog kluba i tako zamijenio Kemala Hafizovića.

Beganoviću će u ovom meču nedostajati dva najbolja igrača kluba Germain Kouadio i Aidin Mahmutović. Oba igrača igraju u napadu. Kouadio neće nastupiti pošto je zbog boravišne dozvole morao napustiti BiH, dok je Mahmutović povrijeđen.

Ekipa iz Zenice bi se uprkos svim problemima u slučaju pobjede mogla popeti na 10. mjesto tabele te izjednačiti s ekipom Radnika iz Bijeljine.

Utakmicu možete gledati uživo na Moja TV od 16:00 sati.

Tabela: