Liga za opstanak
8

Mladost dočekuje Metalleghe: Kakanjci pobjedom žele završiti sezonu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbaleri Mladosti će u posljednjem ovosezonskom susretu na domaćem terenu ugostiti ekipu Metalleghea iz Jajca. Iako su matematički još prije dva gola obezbijedili opstanak, igrači Mladosti žele osvojiti tri boda u ovom susretu.

Iako utakmica nema rezultatski značaj za tim Husrefa Musemića iz tabora Mladosti najavljuju veliku borbu i nova tri boda, jer kako kažu tim Metalleghea im je veliki dužnik.

"Ekipa Metalleghea nam je veliki dužnik. Svojom igrom i zalaganjem u subotu ćemo se potruditi da dođemo do tri boda i mislim da ekipa iz Jajca nema šta tražiti na našem terenu u Doboju. Atmosfera u timu je sjajna i svi spremno očekujemo ovaj duel", rekao je kapiten Mladosti Aladin Isaković pred duel posljednjeg kola, dodavši:

"Ostaje možda žal što nismo izborili nastup u ligu za prvaka. Koštali su nas porazi od Krupe i Viteza, ali uprkos tome smatram da je sezona bila i više nego uspješna budući da smo igrali i polufinale Kupa BiH što svakako nije mala stvar. Vjerujem da naši navijači mogu biti zadovoljni i mi ćemo nastojati da se u velikom stilu od njih oprostimo ove sezone", rekao je Isaković.

Trener Mladosti Husref Musemić je u najavi ovog susreta rekao kako će na teren izvesti najjačih 11 igrača kojima u ovom trenutku raspolaže.

"Situacija u odnosu na prošlo kolo je mnogo povoljnija po nas. Nakon kartona u tim su se vratili Isaković i Maksimović, dok će Šišić i Ramović zbog povreda definitivno propustiti i ovaj susret. Želimo odigrati kvalitetan susret, baš kao protiv Olimpica ili Širokog Brijega. Hvala Bogu da nismo u situaciji da zavisimo od ove utakmice i da nema pritiska na igračima. Želimo dobrom igrom i pobjedom u ovom meču da se zahvalimo navijačima i svim ljudima koji su bili uz nas u toku sezone", rekao je Musemić.

Duel između Mladosti i Metalleghea na rasporedu je u subotu u 17 sati na MGM Farm Areni.