Nogomet
45

Mladost Doboj iz Kaknja svoje utakmice u Premijer ligi igra u Zenici

Piše: E. M.
Radnici rade na usavršavanju travnjaka (Foto: Klix.ba)
Radnici rade na usavršavanju travnjaka (Foto: Klix.ba)
Novi premijerligaš Mladost Doboj iz Kaknja svoje prvenstvene utakmice igrati će u Zenici na stadionu Kamberovića polje.

S obzirom da stadion Mladosti Doboj iz Kaknja ne zadovoljava uvjete Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, novi premijerligaš će svoje domaće susrete igrati na Kamberovića polju u Zenici.

U inspekcijskom pregledu stadionu na Kamberovića polju boravio je prvi čovjek premijerligaša iz Kaknja Mensur Mušija koji je izrazio zadovoljstvom sa terenom na kojemu će Mladost Doboj igrati svoje utakmice.

"Iako je bio zadovoljan viđenim, od čelnih ljudi Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica je dobio uvjeravanje da će teren biti u potpunosti spreman do pomenute utakmice, te da će igrači obje ekipe imati optimalne uslove za igru", stoji u saopćenju JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Iako vremenske prilike ne pogoduju za nesmetan rad i usavršavanje travnjaka, uposlenici JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenice vrijedno rade na pripremi terena za 2. kolo BHTelecom Premijer nogometne lige kada će Mladost Doboj u Zenici ugostiti Slaviju.

Mušlija je istakao kako očekuje da će zenička publika dati podršku njegovim igračima u domaćim utakmicama u društvu najboljih.