Nogomet
6

Mladost DK donirala sportsku opremu NK Ilijaš

Klix.ba
Ekipa Mladosti je u srijedu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH savladala ekipu Širokog Brijega rezultatom 1:0. Prije samog početka utakmice direktor kluba Enes Bistrivoda, predsjednik Mensur Mušija i sekretar Vehbija Begić ugostili su delegaciju NK Ilijaš na čelu sa trenerom Fadilom Hodžićem. FK Mladost DK je tom prilikom svojim prijateljima iz NK Ilijaš donirao opremu u vrijednosti od 2.000 KM (18 kompleta, šorc,dres i štucne).

''U ime nogometnog kluba Ilijaš želim da se zahvalim svojim prijateljima iz FK Mladost Doboj-Kakanj i predsjedniku Mensuru Mušiji na ovoj vrijednoj donaciji koja će u mnogome pomoći našem klubu. Ekipi Mladosti i svim njenim uposlenicima i igračima želim puno sreće, zdravlja i usjeha u daljem radu'', rekao je trener NK Ilijaš, Fadil Hodžić u izjavi za fkmaldost.ba.

''Ovom donacijom željeli smo da pomognemo našim prijateljima iz Ilijaša jer i sami donedavno igrali u nižim rangovima takmičenja i znamo kako ti klubovi funkcionišu i da se susreću sa brojnim problemima te da su im potrebna sva sredstva i pomoć kako bi neometano radili i fokusirali se samo na fudbal. Želim im puno sreće i uspjeha i da se dogodine plasiraju u prvu ligu FBiH'', kazao je direktor FK Mladost DK Enes Bistrivoda.

Uručenom donacijom u vidu sportske opreme fudbalski klub Mladost Doboj Kakanj je pokazao angažman u poboljšanju uslova u bh. klubovima s ciljem unapređenja kvalitete fudbala u našoj državi.