Serie A
56

Mlađi Simeone kreirao novu katastrofu Juventusa, Torinezi potencijalno na minus 16 od vrha

D. P.
Sjajnu utakmicu odigrao je Giovanni Simeone (Foto: EPA-EFE)
Sjajnu utakmicu odigrao je Giovanni Simeone (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa doživjeli su novi veliki neuspjeh i porazom od Hellas Verone dodatno su se udaljili od borbe za titulu. Domaćin je večeras na Bentegodiju slavio rezultatom 2:1.

Juventus je u posljednja dva meča osvojio samo jedan bod i u takvom raspoloženju stigao je u Veronu. Tu ga je dočekao vrlo raspoložen protivnik.

Maestralno su domaći otvorili meč. Giovanni Simeone je s dva brza gola šokirao Staru damu u 11. i 14. minuti i već tada su Torinezi bili u veoma teškoj situaciji.

[TWITTER]1454484905753260033[/TWITTER]

U 28. minuti sinu trenera Atletica Diega Simeonea je poništen hat-trick zbog faula, a onda je do poluvremena zaostatak mogao smanjiti Paulo Dybala.

Nastavak susreta donosi veoma otvoren nogomet s obje strane. Dybala je u 48. minuti šutirao pored gola, a samo tri minute kasnije Simeoneov udarac brani Wojciech Szczesny.

Nadu Torinezima vratio je Weston McKennie koji je u 80. minuti zakucao loptu u mrežu i tako zakomplikovao meč.

Ipak, ostalo je 2:1 tako da Verona prestiže Juventus, iako timovi imaju po 15 bodova na osmom i devetom mjestu Serije A. Za Staru damu loše može biti ukoliko lideri Napoli i Milan dođu do bodova i pobjegnu na nedostižnih 16 bodova u ranoj fazi sezone.

Rezultat i strijelci:

Verona - Juventus 2:1 (Simeone 11', 14' / McKennie 80')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore