Nogomet
330

Mladi Zmajevi razbili Albaniju na početku kvalifikacija za EP

Piše: J. H.
(Foto: Klix.ba)
U okviru prvog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2014. u Češkoj, U21 reprezentacija BiH danas je na stadionu Bilino Polje u Zenici savladala reprezentaciju Albanije rezultatom 4:1.

Albanci su odigrali već jednu utakmicu u okviru naše grupe i kao domaćini izgubili od Mađarske sa 2:1.

Mladi Zmajevi odmah su na početku utakmice zaprijetili golu gostujućue reprezentacije. Priliku u četvrtoj minuti imao je Filip Arežina koji je prodriblao nekoliko igrača albanske odbrane, ali je na kraju bio neprecizan.

Izabranici selektora Vlade Jagodića bili su mnogo bolja ekipa u prvom dijelu utakmice. Za vodstvo od 1:0 pobrinuo se Jasmin Mešanović koji je lijepim golom u 17. minuti savladao golmana Albanije Memku.

U 29. minuti već je bilo 2:0 za našu reprezentaciju. Arežina je sjajno ubacio loptu sa lijeve strane, a odbijenu loptu sa nekih 25 metara u gol je pretvorio Aldin Čajić.

Ipak, Albanci su smanjili na 2:1 u samom finišu prvog poluvremena. Hoxha je iskoristio jedan centaršut sa desne strane i glavom savladao golmana Jajala.

U nastavku, Albanci su stvorili nekoliko odličnih šansi za izjednačenje. Ipak, odličnom inzervencijom stoper Sead Hajrović je spriječio gol Albanaca.

Mešanović je u 67. minuti svojim drugim golom na današnjoj utakmici povećao vodstvo mlade bh. reprezentacije na 3:1 zahvaljujući odličnoj asistenciji Duljevića.

Već u narednoj minuti, izabranici Vlade Jagodića mogli su i do četvrtog gola. Međutim, sjajan pas Arežine Prcić nije pretvorio u gol. Minut prije kraja utakmice u listu strijelaca upisao se i Duljević za konačnih 4:1 na Bilinom Polju.

Ovom pobjedom, mlada reprezentacija BiH odlično je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Češkoj. Osim današnjeg protivnika, u našoj grupi se nalaze Španija, Austrija i Mađarska.

Upravo protiv Mađara U21 reprezentacija BiH igra naredni susret 5. septembra u gostima.

Kvalifikacije U21 reprezentacija za EP 2014:

BiH - Albanija 4:1 (Mešanović 17 i 67, Čajić 29, Duljević 89; Hoxha 45)