Uoči sutrašnjeg meča
26

Mladi Zmajevi pred Švicarsku: Svjesni smo prilike kakvu imamo i tako ćemo igrati

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović danas je s mladim bh. reprezentativcima održao konferenciju za novinare povodom kvalifikacione utakmice protiv selekcije Švicarske za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se igra u Italiji naredne godine.

Selektor Marinović je kazao kako je njegov tim oslabljen zbog povreda nekih igrača, ali da će uprkos tome zatvoriti "rupe" u igri i biti spremni za utakmicu sa Švicarskom.

"Dujaković je poslije prvog dana otišao jer je imao težu povredu, a Jukić će moći igrati jednu od dvije utakmice. Danas je donesena takva odluka. Dobro je da imamo Pecu, koji je za sada dobro i nadam se da će biti u konkurenciji. Uvijek smo imali problema s dolaskom igrača, jer nekad igraju, nekada ne igraju. Ja vjerujem da će oni dati svoj maksimum. Imamo četiri pobjede zaredom, a što se tiče sastava, zakrpit ćemo rupe", kazao je Marinović.

Dodao je kako igraju s protivnikom koji ima dobru odbranu i tranziciju igre ka naprijed, zbog čega će biti na oprezu svih 90 minuta.

"Mi se moramo postaviti tako da možemo biti dobro u sva četiri momenta igre. Najbitnije je da odigramo kvalitetno, jer imamo mogućnost da se uključimo u borbu, a koliko ćemo uspjeti u tome zavisi od nas i kvalitete protivnika", dodao je Marinović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Desni bek igrač naše reprezentacije Kerim Memija pozvao je navijače na sutrašnju utakmicu koja je na rasporedu u 17:00 sati, a dodao je da su svi igrači svjesni šanse koju imaju. Istog mišljenja je i njegov saigrač Marko Mihojević.

"Svaki igrač koji igra za nacionalni tim treba da mu je to čast. Ja svaki put dajem svoj maksimum, a nadam se da će to uraditi i drugi igrači kao i do sada. Nadamo se najboljem mogućem rezultatu. Analizirali smo ih, imaju jaku ekipu, promijenili su selektora i sistem igre, imaju brze igrače ka naprijed i stil igre koji im je nametnuo novi selektor. Sve je na nama", kazao je Mihojević.

Utakmica BiH i Švicarske na rasporedu je sutra u 17:00 sati, a ulaz na utakmicu je otvoren.