Kvalifikacije za Euro
47

Mladi Zmajevi pred Njemačku: Znamo kako igraju, analizirali smo ih i spremni smo

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će u sklopu kvalifikacija za EURO 2021 na Bilinom Polju u utorak ugostiti selekciju Njemačke, a selektor Vinko Marinković na večerašnjoj konferenciji za novinare najavio je punu predanost ekipe.

Marinković je kazao kako su obavili pripreme za ovu utakmicu te da su svi igrači spremni za sutrašnju utakmicu.

"Bolje je što smo bili u sjeni zbog A reprezentacije pa smo mogli na miru obaviti pripreme. Radili smo sve što smo trebali na treninzima, a raduje me da su svi igrači spremni do večerašnjeg treninga, i nadam se da se ništa neće dogoditi do utakmice”, kazao je Marinković.


Dodao je da su analizirali Njemačku, pratili posljednju njihovu utakmicu protiv Španije te da je Njemačka, kao i uvijek, jedna od najboljih ekipa u Evropi.

"Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Španije i nema dileme da su jedna od najboljih reprezentacije u Evropi. Imaju široku bazu igrača i uvijek su bili ona prava Njemačka s kvalitetom kojeg moramo poštovati. Spremali smo se, a vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti to realizirati na terenu. Bit će teško jer su dobra reprezentacija. Naši igrači vjeruju, motivisani su i uvjeren sam da će dati svoj maksimum”, izjavio je selektor U-21 reprezentacije te dodao da na Bilinom Polju očekuje veliku podršku navijača.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Njemačka je na papiru prvi favorit grupe, ali bh. reprezentativci Marijan Čavar i Ermedin Demirović.

"Ne bježimo od toga da su favorit. Radi se o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Evropi. Očekuje nas teška utakmica, ali nećemo nikome dopustiti da s domaćeg terena nam odnesu tri boda. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo tri boda”, izjavio je Čavar.

Dodao je kako imaju brz protok lopte te da ih na Bilinom Polju očekuje utakmica protiv ekipe koja zna šta hoće.

Demirović je naglaso da su vrijedno radili te da znaju šta ih očekuje u sutrašnjoj utakmici.

"Imamo defanzivu, igramo dobro. Teško će biti zadržati statistiku da nismo primili nijedan gol, ali dat ćemo sve od sebe. Njemačka je uvijek bila jaka, igraju im igrači u dobrim klubovima, iako su možda kvalitetniji, dat ćemo sve od sebe”, zaključio je Demirović.


Nakon konferencije za novinare naši mladi Zmajevi na Bilinom Polju su odradili i službeni trening.