Kvalifikacije za EP
29

Mladi reprezentativci BiH optimistični pred utakmicu s Njemačkom

N. K.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru priprema se za kvalifikacioni meč s Njemačkom.

Jedan od igrača koji najbolje poznaje narednog protivnika je napadač Ermedin Demirović koji je u omladinskim uzrastima nastupao u ligi Njemačke.

"Jako treniramo, dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Za mene će ovo biti posebna utakmica jer znam većinu igrača Njemačke. Njihov štoper je moj najbolji drug i radujem se susretu s njima. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Ako svi damo maksimum i budemo djelovali kao ekipa što je bio slučaj u prethodnim susretima, onda imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat", rekao je Demirović.

Golman Vladan Kovačević smatra da mlada reprezentacija BiH ima kvalitet da se adekvatno suprotstavi svakom protivniku, saopćeno je iz NSBiH.

"Njemačka je favorit i to je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom u ovom uzrastu. Ipak, igramo na našem terenu, pred našom publikom i sigurno da ni njima neće biti lako. Ova ekipa može da igra protiv bilo koga i nadamo se još jednom uspjehu", rekao je golman bh. tima.

Susret je na rasporedu 15. oktobra u Zenici.

Nogometaši BiH nakon dvije utakmice imaju četiri boda i zauzima prvo mjesto u grupi, dok je Njemačka druga sa tri boda iz jedne utakmice.