Veliki prijatelji
34

Mladi reprezentativac BiH nerazdvojan s jednim od najvećih talenata svijeta, napravili su i istu frizuru

H. H.
Tarik Muharemović (lijevo) i Kenan Yildiz u frizerskom salonu (Foto: Screenshot)
Tarik Muharemović (lijevo) i Kenan Yildiz u frizerskom salonu (Foto: Screenshot)
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Muharemović (20) kuca na vrata prvog tima Juventusa, a naš mladi nogometaš najbolji je prijatelj s najvećim talentom torinskog kluba Kenanom Yildizom (18).

Muharemović je na Instagramu objavio snimak tokom njihove zajedničke posjete fizerskom salonu, gdje se dvojac odlučio za istu frizuru.

Obojica su i ranije dijelila zajedničke snimke i fotografije, a sudeći prema tome postali su nerazdvojni prijatelji.

Podsjetimo, 20-godišnjeg defanzivca je trener Massimiliano Allegri priključio prvom timu za utakmicu osmine finala Kupa Italije između Juventusa i Salernitane, ali nije dobio priliku za igru.

Inače, štoper rođen u Ljubljani je karijeru počeo u Austriji gdje je igrao za nekoliko klubova, a još prije četiri godine je prešao u Juventus.

Trenutno igra za mladu reprezentaciju BiH za koju ima 10 nastupa, dok ga je bivši selektor Meho Kodro u svom mandatu priključio i treninzima A reprezentacije BiH.

S druge strane, Yildiz je rođen u njemačkom Regensburgu gdje je i počeo igrati nogomet, a već sa sedam godina je prešao u omladinske kategorije Bayerna.

U minhenskom klubu je igrao sve do 2022. godine kada je iz juniora Bayerna prešao u juniore Juventusa, a ove sezone je zaigrao za prvi tim i naprosto "eksplodirao", te je potvrdio status jednog od najvećih talenata na svijetu.