Nogomet
0

Mladi nogometaši BiH sutra protiv Francuske

FENA
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak će u Sarajevu odigrati posljednji meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2009. u Švedskoj za igrače do 21 godine.

Izabranici selektora Branimira Tulića sastat će se s Francuskom, koja je favoriti i potrebna joj je pobjeda za prvo ili drugo mjesto u grupi. No, Tulić vjeruje da njegovi igrači mogu napraviti iznenađenje i doći do povoljnog rezultata.

"Vjerujem da možemo ostvariti povoljan rezultat. Večeras imamo trening na Koševu na kojem ćemo riješiti dileme u vezi sa sastavom kako bi se što bolje suprotstavili veoma jakoj selekciji Francuske", rekao je Tulić.

On je dodao da vjeruje da bi u budućnosti rezultati mogli biti mnogo bolji od trenutnih jer smatra da u reprezentaciji ima kvalitetnih igrača koji će biti na okupu i u narednim kvalifikacijama.

Igrači koji konkurišu za susret sa Francuskom su: Nurković, Šehić, Kosorić, Pejić, Šunjić, Vranješ, Cocalić, Kožul, Živković, Handžić, Drakul, Čejvanović, Pandža, Aganović, Džafić, Mahmutović, Mešanović, Damjanović, Mujakić, Njeguš, Mulić, Memić i Mujkić.

Utakmica BiH - Francuska na rasporedu je u utorak u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović-Hase, a sudit će je Anastassios Kakos iz Grčke.

U utorak će biti odigran i drugi susret u grupi 10 kvalifikacija u kojem se sastaju Rumunija i Vels.

Tabela:

  1. Rumunija 7 4 3 0 11:2 15
  2. Vels 7 5 0 2 17:6 15
  3. Francuska 7 4 2 1 15:5 14
  4. BiH 7 1 1 5 7:16 4
  5. Malta 8 1 0 7 3;24 3