Nogomet
98

Mladi napadač Sarajeva Čataković nakon prvijenca: Osjećaj je neopisiv

Piše: E. B.
Foto: fksarajevo.ba
Foto: fksarajevo.ba
Mladi napadač juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Hamza Čataković, na večerašnjoj utakmici protiv Slavije, postigao je svoj prvijenac u dresu Sarajeva.

Igrala se 87. minuta kada je poslije jedne kombinacije na desnoj strani Berberović odlično ubacio, a Čataković udarcem glavom matirao golmana Slavije na gol liniji.

"Osjećaj je neopisiv. Vidjelo se na mojoj reakciji poslije gola. Mnogo sam sretan i zahvalan sam na ukazanoj prilici", kazao je Čataković za službenu stranicu kluba.

Privremeni šef stručnog štaba i šef Akademije Bordo kluba, Almir Hurtić, nakon utakmice se osvrnuo na večerašnji nastup mladog napadača.

"Hamza je svojim dobrim nastupima za juniore Akademije FK Sarajevo zaslužio priliku u prvom timu i zbog toga je dobio priliku da igra. Iskoristio je istu na najbolji mogući način i čestitam mu", kazao je Hurtić.

Čataković je rođen 15. januara 1997. godine u Cazinu, a u dosadašnjem toku sezone postigao je 11 golova za juniore klupske Akademije. Ovaj mladi napadač još jedan je u nizu mladih igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo koji su debitovali u ovoj sezoni u dresu prvog tima, poput Veladžića, Vazde, Gljive, Kadušića, Herića i Osmanovića.

"Akademija FK Sarajevo mi je pružila odlične uslove za rad. Otkako sam se priključio, mnogo sam napredovao", zaključio je Hamza Čataković.