{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi košarkaši Kosova nisu doputovali na prvenstvo u BiH, MVP poručuje da su kasno predali papire

8.8.2018. u 21:48
126
142
Mladi košarkaši Kosova nisu doputovali na prvenstvo u BiH, MVP poručuje da su kasno predali papire
126
Mladi košarkaši Kosova nisu doputovali na prvenstvo u BiH, MVP poručuje da su kasno predali papire
Danas je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da bi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine mogao biti žestoko kažnjen zbog toga što se U16 reprezentacija Kosova najvjerovatnije neće pojaviti na U16 Eurobasketu divizije B koje počinje sutra u Sarajevu.
Naime, igrači Kosova nisu stigli u glavni grad BiH zbog toga što čekaju vize za ulazak u našu zemlju, a već sutra bi trebali u 18:45 igrati protiv naše selekcije u prvom kolu grupe D.

FIBA je zaprijetila sankcijama Košarkaškom savezu BiH iz kojeg su odgovornost za ovu situaciju prebacili na Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Kontaktirali smo ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka koji je istakao kako MVP nije odbilo dati vize Kosovarima.

"Zahtjev Kosovara je stigao tek jučer. To je veoma kasno s obzirom da takmičenje počinje sutra. Ono što je najvažnije je da nije tačno da su vize odbijene. Ti zahtjevi su još uvijek u proceduri. Po našim podzakonskim aktima vrijeme predviđeno da se odgovori na zahtjev za vize je tri dana. Jutros smo uputili dopis Košarkaškom savezu BiH i očekujemo da nam Upravni odbor KS BiH uputi odgovor i potvrdi da stoje u potpunosti iza ovog takmičenja i iza njegove organizacije. Nama je bitno da imamo takvu potvrdu jer je jedan od učesnika Kosovo koje Bosna i Hercegovina nije priznala. Prema tome, do kraja današnjeg dana nije stigao odgovor iz KS BiH i kada to dođe onda ćemo imati konačan odgovor", rekao je Crnadak.

S obzirom da meč BiH - Kosovo treba igrati sutra, veoma su male šanse da se kadeti Kosova i pojave na njemu, a to bi moglo imati dalekosežne posljedice na kancelariju KS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: