Napušta klub
15

Mladi Kluivert ogorčen na Ajax: Neću produžiti ugovor, žele me prodati bez mog znanja

Klix.ba
Justin Kluivert (Foto: EPA-EFE)
Justin Kluivert (Foto: EPA-EFE)
Mladi nogometaš Ajaxa Justin Kluivert kazao je da je razočaran zbog ponašanja čelnika holandskog kluba koji su ga pokušali prodati Tottenhamu bez njegovog znanja te da je odlučio potpisati ugovor s menadžerskom agencijom Mine Riaole.

Sin proslavljenog nogometaša Patricka Kluiverta rekao je da su čelnici Ajaxa razlog zbog kojeg neće produžiti ugovor.

"Neću produžiti ugovor s Ajaxom, previše se toga dogodilo. Sve je veći nemoral, manjak povjerenja, a u posljednjem trenutku sam čuo za želju da me prodaju Tottenhamu. To ne govori ništa o Ajaxu, već u o ljudima u klubu. Oni rade šta im se hoće", rekao je Klaivert.

Nakon toga, on je rekao da se odlučio na potpis s menadžerskom agencijom Mine Riaole, a također je optužio ljude iz kluba za pritisak koji stvaraju.

"Želio sam da se oslonim na nekog van porodice. Tata i mama su godinama razvedeni i plan je bio da odnos s Ajaxom ne narušava ono što se dešava u porodici. Nekad prihvatim savjet roditelja, nekad ne, a otac kaže da bi za mene najbolje bilo da ostanem ovdje. Ipak, on će svakako podržati moj izbor", završio je ovaj mladi igrač za kojeg je veliko interesovanje pokazao Manchester United.

Kluivert je u ovoj sezoni odigrao ukupno 36 utakmica, a postigao je 11 pogodaka i upisao je pet asistencija. Ugovor s Ajaxom veže ga za klub do 2019. godine.