Nogomet
0

Mladi bh. nogometaši desetkovani protiv Španije

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Mlada (U-21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je započela pripreme za mečeve protiv Španije i Albanije, koji će biti odigrani u sklopu kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Mladi bh. nogometaši okupili su se sinoć u Vogošći, a selektor Vlado Jagodić nije imao previše razloga za optimizam, jer je od ljekarskog tima BiH saznao da u naredna dva meča zbog težih povreda neće moći računati na Zakarića i Špikića.

"Zakarić je povrijedio zadnju lažu na prvenstvenoj utakmici, a Špikić trbušni zid. Sada imamo veliki problem jer je ostalo malo vremena do odlaska u Španiju. S rezervnog spiska željeli smo dovesti Runića i Graovca, ali naišli smo na administrativne probleme s avionskim kartama i najvjerovatnije ćemo u Španiju putovati s dva igrača manje", objasnio je Jagodić.

Jagodić je naglasio da reprezentacija BiH u Španiju ipak neće odputovati s ciljem da se brani tokom cijelog susreta.

"Ne vidim kako bi potpuna defanziva bila rješenje protiv ekipe kakva je Španija. Oni su apsolutni favoriti, ali mi ćemo se za taj meč pripremati kao i za svaki drugi. Učinit ćemo sve da im se dostojno suprotstavimo", izjavio je Jagodić Agenciji FENA.

Na put u Španiju bh. tim kreće sutra ujutro, a utakmicu protiv lidera kvalifikacione grupe 4 igrat će 10. oktobra u 20.30 sati na stadionu ''La Condomina'' u Mursiji.