Nakon dvije sezone
6

Mladen Veselinović prvi igrač koji je napustio Tušanj

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon dvije sezone provedene u Slobodi veznjak Mladen Veselinović napustio je Tušanj, čime je postao prvi igrač koji je nakon završetka prvenstva u Premijer ligi otišao iz "crveno-crne" ekipe.

Trener Vlado Jagodić već ranije je najavio da Veselinoviću ističe ugovor sa Slobodom i da na njega više ne računa s čime su se složili i članovi UO. Ostaje tajna zbog čega je Jagodić iskusnog igrača, koji je bio standardan dok je ekipu vodio Husref Musemić, "zakovao" na klupi.

"U medijima su se pojavile različite informacije o razlozima mog napuštanja Slobode, ali to su sve nagađanja. Turbulencija je bilo, ali o tome možemo razgovarati za koji dan kad se vratim u Tuzlu da bih završio papirologiju i oprostio se od saigrača i nekih ljudi u klubu", izjavio je Veselinović za Fenu.

Rekao je da se trenutno odmara kod djevojke Arnele u Švicarskoj, a da još nije sigurno gdje će završiti karijeru.

"Imam više ponuda drugih klubova, najviše iz BiH. No, došao sam u Švicarsku da se malo izoliram i odmorim od svega, a uskoro će se znati gdje ću nastaviti karijeru", kazao je Veselinović.

Posljednju utakmicu za Tuzlake odigrao je na Tušnju protiv Zrinjskog u Ligi za prvaka. Dobio je aplauz publike, a poslije toga više nije igrao.

"Iskreno, ne znam zbog čega. Neke stvari su bile bez veze, ali sada je gotovo. Za Tušanj i Tuzlu me vežu lijepe uspomene i zato se želim zahvaliti prijateljima i saigračima iz kluba, posebno navijačima. U svakoj utakmici sam se trudio da pružim maksimum i odlazim čistog obraza", zaključio je Veselinović.

U minuloj sezoni odigrao je za Slobodu 21. utakmicu sa ukupno 1.257 minuta provedenih na terenu i postigao je dva gola. Sezonu prije odigrao je 28 utakmica sa čak 1.777 minuta na travnjaku i bio je jedan od najčešćih startera.