Nogomet
3

Mladen Lučić: Maksimalan pristup Vitezu je preduslov za tri boda

Klix.ba
Mladen Lučić
Mladen Lučić
Dok su navalni igrači Radnika imali problema da probiju snažan defanzivni bedem Metalleghea, Mladen Lučić im je sigurnim intervencijama davao vjetar u jedra. Sigurnost kojom Lučić zrači nakon promjenjivog početka sezone omogućava igru sa više rizika, na čemu trener Milošević insistira. Naredni meč bijeljinski tim igra protiv Viteza u subotu, a Lučić očekuje pobjedu.

"Protiv Viteza nas očekuje teška utakmica, jer u ovoj sezoni Premijer lige zaista nema lakih iskušenja. Vitez je odlična ekipa u kojoj igra dosta iskusnih igrača. Mi smo pobijedili kao gosti rezultatom 1:4, ali se vrlo lako moglo dogoditi da ta utakmica ode u drugom smijeru da su Vitežani iskoristili svoje prilike. Svi igraju nogomet i mi moramo dati maksimum ako želimo da pobijedimo", izjavio je Lučić.

On je standardan na golu u utakmicama Premijer lige, dok u kupovima prednost ima Oštraković. I dok Lučić u kontinuitetu brani mrežu Radnika, od utakmica u Evropskoj ligi do susreta sa Metallegheom u Premijer ligi, sastav štoperskog tandema su naizmjenično činili Memišević, Kojić, Jakovljević, Krsmanović, Bajić i Šerbečić.

"Kako prvenstvo odmiče, to smo defanzivno sve sigurniji. Mi smo do sada primili 14 golova i u tom segmentu smo treća ekipa u ligi. Svi naši defanzivci su jako dobri igrači, svi daju sve od sebe, pa nema velikog utjecaja na tim ko od defanzivaca igra. Posljednjih nekoliko utakmica je priliku dobio i Besim Šerbečić, koji se dosta dobro pokazao. On je dobar igrač i još bolji momak i vjerujem da može napraviti dobru karijeru uz još iskustva koje mu svakako mogu prenijeti Delimir Bajić, Ivan Jakovljević, Jovo Kojić i ostali", navodi Lučić.

Utakmica Radnik – Vitez počinje u subotu u 13:00. Cijena karte je 5 KM, dok djevojke, djeca i RVI na utakmice Radnika mogu ući besplatno.