Težak poraz
98

Mlade nogometašice BiH poražene s 10:0 na startu kvalifikacija

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Ženska U-19 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz od Nizozemske na startu kvalifikacija. Završeno je rezultatom 10:0.

U Etnoselu Stanišići počeo je kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo nogometašica do 19 godina, a selekcija domaćina ga je otvorila na vrlo loš način. Ubjedljiv trijumf rezultatom 10:0 odnijela je znatno snažnija selekcija Nizozemske u čijim redovima, ruku na srce, igraju talentovane nogometašice iz najjačih tamošnjih klubova.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 4:0 za Nizozemke, a onda se u nastavku igra naših mladih nogometašica, koje sa selektorske pozicije predvodi Dragan Jevtić, potpuno "ugasila", tu su uslijedili i neki autogolovi za potpuno košmaran dan.

Tri gola za Nizozemke postigla je Danique Tolhoek, dva je dodala Fieke Kroese, a po jedan Emma Frijns, Lotte Kaukelaar i Robine Lacroix. Dva autogola postigle su naše nogometašice.

U grupi 6 nalaze se još i selekcije Poljske i Finske. Samo prvoplasirana selekcija izborit će plasman na Evropsko prvenstvo.

Mlade nogometašice BiH takmičenje nastavljaju duelom protiv Finske 6. aprila.