Dosta novih imena
23

Mlada reprezentacija BiH se okupila u Zenici na pripremama za susret protiv Malte

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici gdje su započeli s pripremama za prijateljski meč protiv Malte.

Mladi Zmajevi danas su odigrali prvi trening u sklopu priprema koje će u Zenici trajati do 2. juna nakon čega će izabranici selektora Vinka Marinovića uputiti za Maltu.

U obraćanju medijima Marinović je kazao da će im se u toku večeri pridružiti još i Besim Šerbečić dok Nardin Mulahusejnović dolazi naknadno zbog obaveza prema klubu koji igra u finalu Kupa Slovenije.

"Nećemo moći da računamo na Anela Šabanadžovića, Matea Marića i Stefana Kovača pa smo naknadno pozvali Matu Stanića iz Širokog Brijega i Jovana Motiku iz Radnika. Svi igrači će imati priliku da pokažu što znaju. Daćemo minutažu reprezentativcima koji su do sada manje igrali. Igramo protiv ekipe od koje smo kvalitetniji, ali to moramo potvrditi na terenu. Biće to dobra prilika za igrače da skrenu pažnju na sebe i pokažu da na njih možemo računati u kvalifikacijama", kazao je Marinović.

Prije današnjeg treninga medijima se obratio i Zinedin Mustedanagić koji je kazao da je u selekciju došlo mnogo novih momaka koji će se u narednim danima upoznati na terenu.

"Želimo da odigramo što kvalitetnije ovaj meč i spremimo se za ono što nas čeka u septembru i oktobru, a to su kvalifikacije. Grupa je teška, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice i daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", izjavio je Mustedanagić.

Današnji trening je prošao u dobroj atmosferi, a mladi Zmajevi su ispunili sve zadatke koje je pred njih stavio Marinović.