Trening centar u Zenici
15

Mlada reprezentacija BiH počela s pripremama za utakmicu protiv Moldavije

Piše: E. M.
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine pod rukovodstvom Vinka Marinovića danas se okupila u Trening centru u Zenici gdje je počela s pripremama za utakmicu protiv Moldavije u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektoru Marinoviću odazvali su se svi igrači koji su bili na spisku objavljenom prije nekoliko dana u Sarajevu, a danas su odradili svoj prvi trening. Zadovoljan zdravstvenim biltenom, Marinović je kazao da su pred njima teške kvalifikacione utakmice.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Ermedin Demirović i Suan Bešić će nam se priključiti do kraja večeri. Očekuje nas utakmica s Moldavijom koja ima dobar potencijal u napadu. Prvu utakmicu moramo odigrati maksimalno kvalitetno jer bi s pobjedom na početku sve bilo lakše. Zahtjevna je grupa, ali sigurno je da očekujemo dobre utakmice", kazao je Marinović te dodao da se nada da će igrati kao i u prošlim kvalifikacijama.

Za ovu utakmicu zbog povrede nije mogao računati na napadača Hannovera Benjamina Hadžića.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Bh. reprezentativac Besim Šerbečić je kazao da će ovo biti teške, ali kvalitetne kvalifikacijske utakmice.

"Danas nema lakih protivnika, a mi ćemo igrati utakmicu po utakmicu. U fokusu nam je Moldavija, a u ovih nekoliko dana ćemo ih analizirati i pokušat ćemo osigurati sebi prvu pobjedu", izjavio je Šerbečić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Golman naše reprezentacije Vladan Kovačević je mišljenja da u svaku utakmicu moraju ulaziti maksimalno oprezno.

"Grupa je teška i moramo takav pristup imati u svim utakmicama bez obzira na protivnika. Ima igrača koji su bili i u prošlim kvalifikacijama, dobru atmosferu su prenijeli u tim i to će nam sigurno biti prednost u ovom ciklusu takmičenja", zaključio je Kovačević.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Utakmica Bosne i Hercegovine i Moldavije na rasporedu je u utorak u 18 sati na stadiona "Grbavica" u Sarajevu.