Čekaju još 4 igrača
20

Mlada reprezentacija BiH počela pripreme za susret sa Švicarskom

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u hotelu "Terme" na Ilidži, a na stadionu Grbavica su odradili jedan trening.

Selektor Vinko Marinović o pripremama za meč sa Švicarskom kaže:

"Stigli su svi igrači koji su završili svoja takmičenja, a u naredna dva dana očekujemo da nam se priključe Gojak, Hadžiahmetović, Karačić i Trkulja. Do utakmice sa Švicarskom ćemo odraditi 11 treninga i pripremit ćemo ekipu za ono što ih očekuje na predstojećem gostovanju. Mihojević, Redžić i Čivić su u posljednje vrijeme imali problema sa povredama, ali rade i vjerujem da će biti spremni za utakmcu", kaže Marinović.

Marinović je prokomentarisao i selekciju Švicarske:

"Skautirali smo protivnika i spremili smo stvari koje je potrebno predočiti igračima. Radi se o kvalitetnoj ekipi, a znamo da je Švicarska uvijek imala kvalitetne omladinske selekcije. Imaju veoma brzu i motorički, ali i tehnički dobru ekipu. Međutim i mi ćemo nastojati da igramo svoju igru i dođemo do pozitivnog rezultata. Mislim da bi pogubno bilo da se samo branimo i čekamo da nešto napravimo kroz kontra napad, to bi bilo zaista teško", dodao je Marinović.

Reprezentativac Kerim Memija smatra da ekipa ima kvalitet za dobar rezultat u ovom kvalifikacionom ciklusu.

"Malo smo umorni jer je kraj sezone, ali moramo da radimo kvalitetno još ovih nekoliko dana kako bismo što spremnije dočekali utakmicu i da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo kvalitetnu ekipu i nadam se da u ovim kvalifikacijama možemo ostvariti dobar plasman", kaže Memija.

Eldar Čivić koji će od naredne sezone nastupati u Sparti iz Praga je zadovoljan svojim igrama ove godine.

"Pružao sam kvalitetne partije u Slovačkom što mi je donijelo transfer u veliki češki klub i sretan sam zbog toga. Sada želim da tako nastavim i u reprezentaciji. Atmosfera u ekipi je super i drago mi je što smo ponovo skupa. Moramo se dobro spremiti i ući maksimalno ozbiljno u utakmicu gdje želimo da ostvarimo pobjedu", istakao je Čivić.