Vaduz
13

Mlada reprezentacija BiH odradila posljednji trening pred meč protiv Lihtenštajna

Klix.ba
Foto: NS BiH
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su na stadionu Rheinpark u Vaduzu odradili zvanični trening pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine sa Lihtenštajnom.

Selektor Vinko Marinović smatra da je naš tim favorit na papiru, ali da bez obzira na to mladi reprezentativci moraju pokazati ozbiljnost i zrelost.

"Iako smo favoriti na papiru i svi smatraju da će utakmica biti lagana, to neće biti tako. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici kako bismo došli do željenih bodova. Momci su do sada u kvalifikacijama pokazali zrelost i očekujemo da tako nastave i ovaj put", rekao je selektor Vinko Marinović.

Meč je na programu sutra u 18:00 sati, a vodiće ga sudijska četvorka iz Gruzije. Glavni sudija biće Giorgi Kruashvili, a pomagaće mu Zaza Menteshashvili i Giorgi Elikashvili. Četvrti arbitar je Georgi Kikacheishvili.

Ovo će biti drugi susret selekcija Lihtenštajna i BiH, a u prvom su izabranici Vinka Marinovića prošle godine pobijedili sa 6:0. Naša selekcija je trenutno prva u kvalifikacionoj grupi 8 sa 12 bodova, dok je Lihtenštajn šesti bez bodova.