Šesto kolo
791

Mlada reprezentacija BiH eurogolom Todorovića porazila Vels u Zenici

Piše: K. H.
(Foto: E. M./Klix.ba)
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sasvim zasluženo savladala je Vels rezultatom 1:0 u susretu 6. kola grupe 8 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Italiji.

Naš tim od prve minute krenuo je agresivno prema golu Velsa, a već u prvom napadu Demirović je dobro šutirao, ali golman Velsa Pilling brani njegov udarac. Uslijedio je nešto mirniji period igre, a prvi udarac prema okviru našeg gola Velšani su imali u 19. minuti kada Muminović lagano brani udarac defanzivca Rodona.

Naš tim je oko 30. minute opet dodao u brzinu više, ali udarci Pece i Jukića otišli su daleko od gola. Pred kraj prvog poluvremenu, Lončar je pokušao s distance, no njegov udarac otišao je također pored gola.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao našim igračima. Izabranici Vinka Marinovića konstantno su napadali prema golu Velsa, akcije su izgledale smisleno, ali osim udarca Ćavara s distance nismo imali konkretan šut prema golu gostiju.

Ipak, u 65. minuti BiH sasvim zasluženo dolazi u vodstvo. Todorović je primio loptu na desnoj strani, njegov pokušaj centaršuta iznenadio je golmana Velsa i naš tim eurogolom desnog beka Slobode stiže u vodstvo. Postignuti pogodak nije utjecao na igru izabranika Vinka Marinovića koji su nastavili s napadima prema golu Velsa i konstantno su vršili pritisak na zadnju liniju protivnika

Velšani su u 82. minuti imali dobru priliku kada Poole šutira glavom pored gola, a dvije minute nakon toga naš tim je imao veliku priliku preko Demirovića, no iz dobre pozicije njegov udarac pogodio je vanjski dio mreže.

Posljednju dobru priliku na meču Vels je imao u 87. minuti kada Matondo iz izgledne pozicije šutira visoko preko gola, a do kraja meča nije bilo pogodaka i naš tim je upisao treću uzastopnu pobjedu.

S nova tri boda, naš tim se popeo na prvo mjesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova, baš kao i Rumunija, dok je Vels ostao na četvrtoj poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Tabela: