Šesto kolo
19

Mlada reprezentacija BiH dočekuje Vels i nastavlja borbu za Evropsko prvenstvo

Piše: O. T.
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 15:00 sati igra protiv mlade reprezentacije Velsa u okviru 6. kola grupe 8 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Italiji.

Naš tim je odlično odradio prvih pet kola i uz eventualnu pobjedu u današnjem meču, koji se igra u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, može se izjednačiti na vrhu tabele s Rumunijom.

Izabranici Vinka Marinovića su u dosadašnjih pet kola upisali domaće pobjede protiv Lihtenštajna (6:0) i Portugala (3:1) te gostujuću pobjedu protiv Velsa (4:0), dok smo poraze upisali od Rumunije (3:1) kod kuće i od Švicarske (1:0) u gostima.

Trenutno smo drugi u grupi 8 s tri boda manje od Rumunije, a do kraja grupne faze, računajući i ovo kolo, ostalo je pet kola.

Na Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije plasirat će se devet prvoplasiranih ekipa iz devet kvalifikacionih grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz devet grupa igrati baraž koji će iznjedriti posljednja dva putnika na završnicu na kojoj će nastupiti i domaćin Italija. Pri rangiranju najboljih drugoplasiranih reprezentacija neće se u obzir uzimati rezultati ostvareni protiv one reprezentacije koja grupu okonča na posljednjem mjestu.

"Ulazimo maksimalno spremni u utakmicu. Vels je dobra ekipa i bit će teže nego u Bangoru kada smo pobijedili, ali uz ozbiljan pristup možemo ostvariti pozitivan rezultat. U teškoj smo grupi i na nama je da napravimo iskorak, a vidjet ćemo koliko smo spremni za to. Ova ekipa ima potencijal, ali na kraju kvalifikacija ćemo vidjeti koliki", istakao je selektor Marinović na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Za ovaj meč su zbog povreda ranije otpala dva vrlo važna igrača, a to su desni bek Zrinjskog Advan Kadušić i krilni napadač Širokog Brijega Luka Menalo. Pod upitnikom je i veznjak Konyaspora Amir Hadžiahmetović, ali on je odradio posljednji trening i očekuje se da će igrati.

Meč između BiH i Velsa na programu je danas u 15:00 sati u zeničkom Trening kampu. Ulaz na utakmicu je slobodan, a TV prijenos osigurala je Televizija Sarajevo

Nakon meča s Velsom, očekuje nas gostujući meč protiv Lihtenštajna koji je na rasporedu 27. marta.

Tabela: