Nismo imali sreće
16

Mlada reprezentacija BiH dobila pretešku grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Piše: K. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mlada reprezentacija BiH danas je saznala rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Mađarskoj i Sloveniji, a izabranici Vinka Marinovića dobili su izuzetno tešku grupu.

Zmajići, baš kao i u prošlim kvalifikacijama, nisu imali sreće, a pored BiH u grupi 9 igrat će Njemačka, Belgija, Vels i Moldavija.

Protiv Velsa smo igrali u prošlim kvalifikacijama i upisali smo dvije pobjede, a čini se da naš tim nije mogao dobiti težu grupu od one u kojoj će igrati protiv Njemačke i Belgije.

Ipak, treba reći da je naš tim i u prošlom ciklusu imao zaista teške protivnike poput Portugala, Rumunije, Švicarske i Velsa, ali smo bez obzira na to do posljednjeg kola bili kandidat za odlazak na smotru najboljih.

Kvalifikacije počinju 19. marta naredne godine i traju do 17. novembra 2020.

Grupa 1: Italija, Švedska, Island, Republika Irska, Armenija i Luksemburg Grupa 2: Francuska, Slovačka, Švicarska, Gruzija, Azerbejdžan i Lihtenštajn Grupa 3: Engleska, Austrija, Turska, Kosovo, Albanija i Andora Grupa 4: Hrvatska, Češka, Grčka, Škotska, Litvanija i San Marino

Grupa 5: Srbija, Poljska, Rusija, Bugarska, Latvija i Estonija Grupa 6: Španija, Izrael, Crna Gora, Makedonija, Kazahstan i Farska Ostrva Grupa 7: Portugal, Holandija, Norveška, Bjelorusija, Kipar i Gibraltar Grupa 8: Danska, Rumunija, Ukrajina, Finska, Sjeverna Irska i Malta Grupa 9: Njemačka, Belgija, Vels, Bosna i Hercegovina i Moldavija