Opisao se u tri riječi
29

Mlada nada Zmajeva otkrila: Bio bih profesor da nisam nogometaš

N. M.
Ivan Bašić govorio za zvaničnu stranicu NS BiH (Foto: Screenshot)
Ivan Bašić govorio za zvaničnu stranicu NS BiH (Foto: Screenshot)
Jedan od najmlađih nogometaša u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Ivan Bašić (21) predstavio se navijačima u zanimljivom videoprilogu objavljenom na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH.

Bašić ima 21 godinu i za njega je aktuelno okupljanje Zmajeva drugo u karijeri, nakon što je na prethodnom debitovao u meču protiv Slovačke na Bilinom polju.

Za početak se Bašić opisao u tri riječi rekavši da je miran, bezbrižan i pristojan, a potom je govorio o atmosferi među reprezentativcima.

"Mislim da je atmosfera odlična bez obzira na nešto lošije kvalifikacije, pripremamo se za što bolje za duel protiv Ukrajine. Svi su me dočekali super, prihvatili su me od prvog do posljednjeg, prišli i pozdravili me, super osjećaj i puno mi znači", rekao je Bašić u prilogu koji možete pogledati na ovom linku.

Prisjetio se prvog okupljanja u novembru kada je izbjegao tradicionalni ritual kroz koji mora proći svaki novajlija među Zmajevima.

"Morao sam pjevati kada sam bio tu, ali na mene su bili zaboravili i preskočili me. Bilo je nervoze na prvom okupljanju i na debiju, a sada je lakše", rekao je nasmijani Bašić.

Odgovorio je i na zanimljivo pitanje o tome čime bi se bavio da nije nogometaš, a rekao je da bi njegovo zanimanje bilo profesor ili nastavnik geografije.

"Bio bih profesor ili nastavnik. Zanima me geografija i vidim se u tome", otkrio je Bašić, koji je dodao i da mu je titula prvaka BiH sa Zrinjskim dosad najljepši momenat u karijeri.