Kvalifikacije za EP
32

Mlada bh. reprezentacija gostuje u Švicarskoj

Piše: E. I.
Mlada nogometna reprezentacija BiH igra danas u Bielu drugu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Švicarske.

Izabranici Vinka Marinovića pokušat će ostvariti dobar rezultat. U prvom meču koji je odigran 28. marta U-21 selekcija BiH slavila je protiv Lihtenštajna sa visokih 6:0 i na najbolji način otvorila kvalifikacije. Prethodnih deset dana mlade nade naše zemlje maksimalno su se spremale za dvoboj u zemlji podno Alpa.

Selektor Marinović naglašava kako su analizirali suparnika.

''Radi se o kvalitetnoj ekipi, znamo da je Švicarska uvijek imala kvalitetne omladinske selekcije. Imaju veoma brzu i motorički, ali i tehnički dobru ekipu. Međutim, i mi ćemo nastojati da igramo svoju igru i dođemo do pozitivnog rezultata. Mislim da bi bilo pogubno da se samo branimo i čekamo da nešto napravimo kroz kontranapad, to bi bilo zaista teško", kazao je selektor mlade reprezentacije BiH.

Napadač bh. selekcije Ermedin Demirović naglašava kako je atmosfera u ekipi odlična.

''Znamo njihove dobre strane, ali i mane. Njihova ekipa sigurno spada među pet najboljih u Evropi, ali i mi imamo veoma kvalitetne igrače i nadamo se dobrom rezultatu", istakao je novi napadač Alavesa.

U grupi s BiH, pored Švicarske i Lihtenštajna, nalaze se još Portugal, Rumunija i Vels. Utakmicu u Bielu koja počinje u 19:00 sati posmatrat će i selektor A reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.