Podrška Emeryju
5

Mkhitaryan: Želimo igrati drugačije nego kada smo bili kod Wengera

Klix.ba
Henrikh Mkhitaryan (Foto: EPA-EFE)
Henrikh Mkhitaryan (Foto: EPA-EFE)
Ofanzivac Arsenala Henrikh Mkhitaryan kazao je da Topnici žele igrati drugačije u odnosu na period kada je trener bio Arsene Wenger i da Unai Emery uz dozu prijašnje filozofije želi dodati nešto novo.

Arsenal je u prva dva kola zabilježio dva poraza od Manchester Cityja (2:0) i Chelseaja (3:2), a ovaj Armenac smatra da on i njegovi saigrači moraju vjerovati u svoju snagu i da će pravi rezultati tek doći.

"Svako ima svoje mišljenje o Emeryjevoj filozofiji. Arsenal savršeno zna šta igra i kako treba igrati, a ako samo guramo loptu sa naše polovine na protivničku i čekamo da nam Bog pruži priliku za postizanje pogotka, to se onda možda neće dogoditi. Jedino što moramo učiniti jeste da naporno radimo, vjerujemo u našu snagu i iskoristimo trenutak", kazao je bivši igrač Manchester Uniteda i Borussije Dortmund.

Na pitanje da uporedi dva stručnjaka, Mkhitaryan je rekao da se Wenger i Emery ne razlikuju previše, ali da novi trener Arsenala svakako ima drugačije ideje i da pokušava nadograditi ekipu.

"Wenger i Emery se ne razlikuju mnogo. U filozofiji postoje razlike, Emery nastoji da sačuva Wengerovu, ali u isto vrijeme gradi nešto novo. Zna da može još nešto ponuditi Arsenalu kako bi pronašao ravnotežu između napada i odbrane. Nije tako jednostavno, ali mislim da će to dobro uraditi. Igrači moraju slijediti ideje novog trenera, želimo igrati drugačije nego kada smo bili kod Wengera", dodao je Mkhitaryan.

Arsenal nakon prva dva kola nema nijedan osvojen bod, a u sljedećem kolu igra protiv West Hama. Meč je na rasporedu u subotu od 16:00 sati.