Nogomet
0

Mitrović: Želim postati legenda Newcastlea

Anadolija
Aleksandar Mitrović (Foto: EPA)
Aleksandar Mitrović (Foto: EPA)
Uprkos tome što je Newcastle United ispao iz Premier lige Engleske napadač Aleksandar Mitrović (21) nema namjeru napustiti klub ovog ljeta. Naprotiv ističe da u Newcastelu živi svoj san i da želi postati legenda kluba.

Newcastle naredne sezone čeka velika borba za povratak u englesku elitu i to kroz Championship, koji je jedna od najjačih evropskih liga drugog ranga.

"U ovom trenutku živim svoj san u Newcastleu. Nadam se da ću biti u klubu dugi niz godina i da ću postati legenda. Naravno, mnoga djeca sanjaju da jednog dana zaigraju za Real Madrid, Barcelonu, Manchester United. Što se mene tiče uvijek sam želio da nosim dres Partizana, Newcastlea i Srbije", istakao je Mitrović u izjavi za britanske medije.

Talentovani srbijanski napadač je prošlog ljeta u Svrake došao iz belgijskog Anderlechta, gdje je imao dvije odlične sezone. Prethodno je igrao za Teleoptik i Partizan.

Ove sezone je u dresu Newcastlea odigrao 34 prvenstvene utakmice i postigao devet golova. Za najjaču selekciju Srbije upisao je 19 nastupa i dao dva gola.